15 maj, 2021 Alexandra 0Comment

Konst är ett ord som man lätt förknippar med tavlor och statyer, men konst kan vara så mycket mer än så. Den teckning som ditt barn ritar är konst, musiken som spelas på radion är konst och den vackra byggnaden i staden är konst. Konst är något som alltid har lockat och intresserat människor över hela världen, för vem vill inte titta på eller bära något som ser vackert ut?

Som företagare kan du använda dig av konst för att marknadsföra din verksamhet och nå ut till fler människor. Nu säger vi inte att du ska måla en tavla på dig själv och dina anställda, utan att du helt enkelt ska använda dig av profilprodukter som du själv designar. Den design som du väljer kan sedan bli till konst i form av inredning eller mode.

Skapa konst av profilprodukter

Idag finns det mängder med olika profilprodukter som du kan använda dig av när du vill nå ut till potentiella kunder och samarbetspartners. Vill du använda dig av föremål som du med fördel kan designa likt konst skulle vi rekommendera muggar, kläder eller väskor. På hemsidan https://medtryck.com/ kan du designa dina produkter efter just dina önskemål och behov. Vill du att företagets varumärke ska synas extra tydligt eller vill du kanske satsa på en diskretare logga men en design som verkligen drar blickarna till sig? Valet är ditt och du bestämmer det som passar dig bäst.

Det som kan vara bra att fundera över är vilken design som kommer att lämpa sig bäst mot målgruppen. Riktar sig ditt företag till yngre personer kan du med fördel addera mer färg och abstrakta mönster. Riktar sig verksamheten till andra företag kan det vara bra med en mer subtil look.

Din konst ligger i designen

Majoriteten av alla människor har någon gång pysslat. Om inte i vuxen ålder så gjorde man det säkerligen som barn. Om det endast är några få profilprodukter som du ska skapa kan det vara roligt att göra dessa på egen hand. Det gäller naturligtvis att du inte bara har intresse för det, utan att du också är relativt duktig. Även om det kan vara kul att måla på muggar med porslinspennor eller göra tryck på tröjor med tygfärg är det viktigt att konsten du skapar faktiskt är värd att bära eller använda för mottagaren.

Hämta inspiration

Ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av konst som kan gå hand i hand med din verksamhet eller de produkter som du säljer. I detta fall är det viktigt att hitta platser eller saker som du kan hämta inspiration ifrån. Det kan handla om något så enkelt som att ta en promenad i skogen och titta på naturen, men det kan också handla om att gå på museum eller besöka en konstutställning. Gäller det konst och designer för profilprodukter kan du även titta på vad andra företag inom samma bransch har satsat på, men kom ihåg att inte kopiera rakt av! Det är meningen att du ska sticka ut ur mängden!