7 november, 2020 Alexandra 0Comment

Konst gör livet värt att leva, eller åtminstone lite, lite lättare att leva. Ett hem utan någon konst på väggarna är inte riktigt ett hem. I det här inlägget ska vi därför titta på några kända konstnärer vars verk du kan hitta som posters hos Dearsam.

Hilma af Klint

Hilma var länge en relativt okänd konstnär och det är först på senare år som hon börjat omvärderas på allvar bortom de mest konstintresserade kretsarna. Nu har hon uppmärksammats i konstutställningar runtom i världen, dokumentärer, böcker och mycket annat. Hos Dearsam hittar du några av Hilmas vackraste verk i posterform.

Vincent van Gogh

Van Gogh är förstås en av de mest berömda konstnärerna någonsin och kan möjligtvis kännas lite uttjatad att ha på väggen. Hos Dearsam hittar du dock ett flertal verk av den färgmedvetne mästaren som känns fräscha. Däribland La Berceuse och konstnärens Porträtt av Joseph Roulin. Vackert och tidlöst.

Henri Matisse

Tillsammans med Picasso hjälpte Matisse till att modernisera konsten under 1900-talets första hälft. Hos Dearsam hittar du ett flertal av den franska konstnärens mest sparsmakade och estetiskt renodlade verk.

Paul Gauguin

Impressionisten Paul Gauguin var verksam under 1800-talets andra halva. Som bildkonstnär var han viktig för utvecklingen av flera konstinriktningar, bland dem postimpressionismen och primitivismen. Hos Dearsam hittar du några av hans mest färgstarka verk, bland dem Day of the God och Hail Mary.

Edvard Munch

Norske Munch hör till de där konstnärerna vars hela karriär kommit att definieras av ett enda verk. I Munchs fall handlar det förstås om Skriet. Hos Dearsam hittar du variationer av hans mest berömda målning, men också hans porträtt av den svenske författaren August Strindberg samt en uppsättning verk som inte Munch gjorde själv, men som är inspirerade av hans konstnärskap.