21 april, 2020 dennis 0Comment

Konst är till för alla. Skapande och kreativitet är något som de allra flesta gillar och behöver i sina liv. Du behöver inte vara konstnär för att kunna ge uttryck för din kreativitet. Att måla, rita och skapa har även många positiva hälsoeffekter. Här kan du läsa mer om dessa samt hur du kommer igång och skapar din egen konst hemma.

Minskar stress

Studier visar att kreativt skapande minskar stress. Kreativiteten reducerar halterna av stresshormonet kortisol vilket gör kroppen och hjärnan mer avslappnad. Studien visar även att det inte krävs någon konstnärlig talang utan alla kan dra nytta av att dessa fördelar. Allt som behövs för att komma igång är bra pennor och papper. Med högkvalitativa pennor blir det garanterat roligare att skapa. Faber-Castell är ett av de mest omtyckta märkena för pennor. Du hittar Faber hos HLStore.com i flera olika modeller och färger.

Gör kroppen glad

Konst för att kroppen och sinnet mår bra. Vi människor blir glada av konst. Studier visar även att små barn blir glada av färger och konst. Låt därför även barnen leka loss hemma och rita med glada färger.

Kreativitet gör dig smart

Förutom att det kreativa skapandet är avslappnande och skapar glädje, kan det även göra dig smartare. Kreativitet innebär även att ha förmågan att hitta lösningar på problem och komma på nya idéer och uttryck. Genom att skapa konst hemma tränar du upp din kreativa förmåga som du kan ha nytta av i arbetslivet och i andra situationer.